home terapie tomatis copii adolescenti adulti cupluri contact

Cabinetul Mind Growing oferă accesul la terapia Tomatis pentru
două persoane, membri ai aceleiaşi familii, GRATUIT pentru unul dintre ei.Cabinetul de Psihoterapie Mind Growing ofera sansa unei mai bune integrari sociale, cresterii capacitatii de memorare, atentiei, rezistentei la stres, facilitarea invatarii limbilor straine printr-o tehnologie acustica avansata, un potentator cerebral de ultima generatie- Terapia TOMATIS.

    Varsta controversata si profund marcata de transformari psiho-somatice si etico-sociale. Adolescentii sunt creatori, au vise utopice si ireale. Uneori acestea sunt profound dezadaptate normelor si regulilor sociale.

Adaptarea adolescentilor este considerata un proces multifunctional in care se manifesta relatia intre biologic, psihic si social. Orice insucces in acest proces poate provoca:

  • tulburari nevrotice
  • tulburari emotionale (afective) si de conduita (comportamentale)
  • tulburari de comunicare si relationare
Competentele noastre se regeasesc in :

psihoterapie cognitiv comportamentala, psihoterapie rational emotiva, psihologie clinica

Sediu:
Blvd. Dacia 84, punct
de reper statia de RATB 133, Piata Spaniei
Telefon:
0720 221 123
Email:
mindgrowing@yahoo.com


    Din punct de vedere psihic, este perioada in care se va finaliza structura psihica a individului. Este perioada a ceea ce se poate exprima prin sintagma 'cererii si a ofertei'. Este perioada cand adolescentul se vede nevoit sa faca fata cerintelor societatii, dar se poate vedea uneori neputincios in fata unor astfel de cerinte. De asemenea apar contradictii si intre ceea ce asteapta el de la viata si ce i se ofera in schimb.

    Nevoile adolescentului sunt pe de o parte generate de trebuintele pe care le resimte din noua perspectiva in care se afla, dar sunt si alte nevoi care au evoluat din perioadele anterioare si au capatat o noua forma datorita noii situatii in care se afla individul.

    Nevoile adolescentului capata o serie de forme precum: nevoia de creatie cu valoare sociala, apare reciprocitatea afectiva, nevoia de a impartasi sentimentele, nevoia de prietenii elective.

    In plan afectiv el va dovedi reciprocitate deoarece sensibilitatea afectiva se imbogateste foarte mult, se erotizeaza, apar sentimente superioare precum prietenia si dragostea.

    Aceste forme ale maturizarii, intelectuale si afective, il vor ajuta pe adolescent sa se poata raporta atit la sine cit si la altii. Cit priveste conduita adolescentului, Jean Rousselet remarca trei tipuri:

  • conduita
  • conduita inchiderii in sine , sau a reveriei, a tipului introvertit
  • conduita exaltarii si afirmarii , confruntare deschisa cu ceilalti, dezinteres pentru viitorul material, lupta de dragul luptei, obtinerea satisfactii indiferent de consecinte.

Pot aparea si unele tentative de suicid datorita imposibilitatii satisfacerii tuturor dorintelor.


Servicii SEO | Terapie Bucuresti  |  Copyright 2009 / 2017 © MindGrowing.ro toate drepturile rezervate.