home terapie tomatis copii adolescenti adulti cupluri contact

Cabinetul Mind Growing oferă accesul la terapia Tomatis pentru
două persoane, membri ai aceleiaşi familii, GRATUIT pentru unul dintre ei.Cabinetul de Psihoterapie Mind Growing ofera sansa unei mai bune integrari sociale, cresterii capacitatii de memorare, atentiei, rezistentei la stres, facilitarea invatarii limbilor straine printr-o tehnologie acustica avansata, un potentator cerebral de ultima generatie- Terapia TOMATIS.

Pentru aceasta varsta trebuinta dominanta este de 'joc'- aici actioneaza combinatiile mintale, reprezintarile de imaginatie- jocurile simbolice. In joc se dezvolta experienta copilului, se simuleaza scene din viata sociala si se interiorizeaza norme si reguli. Principala functie a jocului este cea de umanizare si implica pregatirea copilului pentru viata. Limbajul implica aparitia reprezentarilor, dezvoltarea memoriei si a altor functii psihice.

Se considera ca la 3 ani vocabularul copilului are intre 800-1000 de cuvinte, iar la 6 ani copiii utilizeaza un maxim de 2500 si un minim de 1500 de cuvinte. Nu numai limbajul verbal se dezvolta la aceasta varsta, ci si cel non-verbal, astfel vorbirea se amplifica, capata expresivitate, nuante, intonatie etc. Literatura de specialitate considera ca in primii ani se dobandeste 80% din experienta de viata. Aceasta este varsta la care apar uneori si primele tulburari si disfunctii.
Competentele noastre se regeasesc in :

psihoterapie cognitiv comportamentala, psihoterapie rational emotiva, psihologie clinica

Sediu:
Blvd. Dacia 84, punct
de reper statia de RATB 133, Piata Spaniei
Telefon:
0720 221 123
Email:
mindgrowing@yahoo.com


    Copilul poate fi excesiv de agitat si nelinistit, nu-si gaseste locul, poate avea un pattern comportamental negativist, ostil, sfidator, provocator si dezordonat. Astfel de copii sfideaza frecvent si activ cererile sau regulile adultilor si perturba in mod deliberat pe altii. Toleranta la frustrare e redusa, iar pierderea cumpatului e rapida. Copiii initiaza confruntari si manifesta o grosolanie excesiva, lipsa de cooperare si rezistenta la autoritate.

    Pentru rezolvarea, ameliorarea acestor probleme Atma Consulting va propune o interventie terapeutica de tip cognitiv-comportamental. Ca si adultii, copiii pot dezvolta tulburari emotionale, anxietate si fobii. Dezvolta o teama persistenta si neadecvata de a ramane singur sau fara persoana de care este atasat. Sunt excesivi de preocupati ca persoanele de care sunt atasati sau nu pateasca ceva rau. In aceasta situatie ei nu merg la gradinita sau scoala. Evitarea contactelor sociale persista si este accentuata intr-un asemenea nivel astfel incat micutul depaseste limitele normale pentru varsta copilului. In situatii deosebite poate aparea chiar mutismul electiv- copilul vorbeste acasa sau cu prietenii apropiati si este mut la scoala sau in prezenta strainilor.

    In astfel de situatii Atma Consulting va recomanda terapia de tip rational-emotiva.
    La acesta varsta apar si primele tulburari de limbaj. Cele mai frecvent intalnite sunt:

  • dislalia - omisiuni, inversiuni, deformari de sunete, silabe, cuvinte;
  • rinolalia - nazalizarea vorbirii;
  • dizartria - vorbire neclara, difuza, disritmica, monotona, sacadata ;
  • balbaiala - repetarea de sunete sau silabe ;
  • tulburari lexico-grafice - dificultati in achizitionarea citirii si scrierii.

    Exista insa si copii cu tulburari profunde ale limbajului :acesti copii fie ca nu au vorbit niciodata, desi au intelect normal, aparat periferic de articulatie corespunzator (alalie), fie ca prezinta o dezintegrare a limbajului sub aspect fonetic, sintactic si semantic, fie ca in urma unor traumatisme cranio-cerebrale sau tumori si-au pierdut vorbirea (afazie)- copii cu intarziere in evolutia limbajului (dificultati de exprimare in propozitii simple, vocabular redus). Acestea pot fi corectate si ameliorate cu ajutorul interventie logopedice oferite de centru nostru.

     Exista situatii deosebite precum autismul, sindromul Dawn, sindromul Rett, etc., in care copilul necesita interventie de tip comportamental. Pentru mai multe detalii vizitati: www.autism-children.com. In situatii deosebite colaboram cu medici psihiatrii pediatrii.Servicii SEO | Terapie Bucuresti  |  Copyright 2009 / 2017 © MindGrowing.ro toate drepturile rezervate.